31 oktober = Haloween

Idag är det Halloween på riktigt! Tycker att det är lite synd att denna högtid inte riktigt har tagit sig i Sverige, men den verkar ju vara på ingång så snart är den väl här med fler lyktor och fler spöken ;)

För att fira med buller och bång bakade jag och barnen mocka muffins och spökade ut oss, eller jag och T klädde oss i svart men K satte på sig häxklänning, tufsade till håret och blev svart sminkad runt ögonen och åkte ut till farmen för att leka "bus eller godis".



Mina små monster <3

Här hemma brinner det i alla halloween ljusstakar, för imorn ska de återigen förpassas ner i kartongen för då är det allhelgona och det har inget med halloween att göra!

Puss å kram

Sjukling

Jag tänkte att jag skulle passa på att vara lite huslig och städa idag när jag "ändå bara vabar" men sjukling hade andra planer <3
(Den vita stickade madrassen är hans mamma...)

Simning

Förra veckan var som sagt sista simlektionen. För att K inte ska glömma sina kunskaper och för att det är mysigt har vi beslutat att vi ska fortsätta simma varje tisdag fast i Säter. Theodor är sjuk så han och A fick vara hemma medan jag och K åkte till simhallen. Vi badade och lekte i en timme ungefär och hon visade mig allt de gjorde på simskolan. Sedan visade hon mig även hur de stora barnen gör och så crawlade hon iväg. När vi badat klart lyxade vi med bastu ett tag.

Det var skönt att vi kom iväg och jag hoppas att det ska vara lika lätt att åka iväg till simhallen nu när vi "inte måste". När T blir frisk kommer han oxå få följa med, ju mer K klarar att simma desto lättare blir det att åka själv med två vildingar ;)

Sjukling hjälpte mamma att skriva uppsats idag <3


Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg att jag skrev att den här kursen jag läser kräver ganska mkt. Att den kommer göra mitt humör som en bergochdalbana. Den här veckan har varit enbart nedförsbackar. Men jag har oxå fått varit med om några få toppar för att sedan få rasa långt ner igen. 

I tisdags ville farmor Viola inte vakna igen och även om hjärnkontoret säger att det är en bra sak så sörjer själen. Det spelar lixom ingen roll att det var dags, att det var bra att hon slapp lida och att det "gick fort" hjärtat tycker iaf att det är katastrofalt. Som tur var så glömde jag min telefon hemma, så hela tisdagen gick precis som vanligt. Jag har nämligen varit klassfröken den här veckan. Har planerat lektioner och hållt på. Det har varit fantastiskt kul och jag känner att det är det här jag vill göra. Så medans meddelandet om gammelfarmor lyste på skärmen hemma i hallen arbetade jag omedveten med svenska och matte. Introducerade veckans bondgårdsdjur hönan och njöt av "mina" fina elever.

Veckan har sen fortsatt i 180 med planering och genomförande av lektioner och på eftermiddagen har jag och barnen passat på och hälsat på roliga människor och sen har jag lagt mig när barnen somnat. Allt för att slippa känna.

I fredags kom mamma och pappa hit och de har varit här hela helgen. I fredags gjorde vi inte så mycket, tog det bara lugnt. I lördags gjorde inte jag många knop, mamma avlastade mig med barnen och A och pappa målade bilen. På kvällen hade vi ölprovning med grannarna, det var gott och riktigt kul.

Idag åkte mamma och pappa till Bollnäs för att se syster spela match och jag och K åkte ut till stallet. K var superduktig och "red" i 45 min. Till och med när hästen fick spel på en traktor lyckades hon sitta kvar och behöll lugnet. Hästen tog 3 skensteg, mammans liv passerar i revy och K tar hårdare i tygeln och säger "prrr". Haha! Trodde seriöst att hon skulle bli livrädd och aldrig vilja rida igen, men där hade jag fel. Min lilla hästtjej <3

Jag har förresten fått världens finaste 6 års present av min karl :)


Ett skåp fyllt med höst! Så nu kan jag ha höst året om <3

Simskoleavslutning

Idag var sista simskoletisdagen för den här terminen. Eftersom jag slutade tidigt och bästa Stina ville följa med så åkte vi till Aquanova redan vid 15 för att busa och leka innan lektionen.



Vi åkte vattenruschbana flera ggr för varje gång vi kom ner beordrade Theo "MER" och så skrattade han. När  simskolan närmade sig gick vi upp och duschade av oss och jag och Theo klädde på oss medan K bytte baddräkt. Sedan gick vi ner för att titta på avslutningen :)

Där väntade pappan på oss <3

Kendra närmast i rött, väntar på att få visa bentag :)

Efter avslutningen åkte vi till BK för att äta middag ;)

En bra eftermiddag med massor av skratt <3

Fullt ös

Som vanligt är det för många underbaringar jag vill träffa och för lite tid på dygnet. Fredagskvällen spenderades med familjen som jag skrev. Lördagsmorgon bjöd på härlig frukost med mina föräldrar innan jag och Andreas åkte till Väsby där vi filmade Tracy, Claes och Freya på babysim. Medan lilla familjen duschade och gjorde sig i ordning efter badet passade jag och A på att ha lite kvalitetstid <3

Sedan hjälpte jag Tracy att packa inför deras flytt och A hjälpte Claes med att flytta en frys till nya huset och sätta upp lite skåp. Efter lunch åkte vi hem och hämtade barnen och åkte på kalas för min fadderson. Det var ett roligt kalas med mkt barn och ansiktsmålning. Som vanligt hade Mia slagit på stort och bakat elva sorters kakor så vi fick rulla därifrån.

Efter kalaset hjälpte vi Tracy och Claes att flytta soffan och då blev barnen lite trötta av att bära ;)

Kvällen avslutades med pizza och körslaget med familjen hemma hos mamma och pappa. Mormor ringde och erbjöd oss en ny stekpanna så nu blir det roligare att laga mat igen! Tack <3

Nu är vi på g norr ut igen för idag ska lilla stora K gå på sitt första kompiskalas , men det berättar jag om i eftermiddag <3

Sthlms helg

Vi kom iväg redan direkt efter lunch och var nere hos syster vid mellistid. Vi fikade och installerade oss. Sedan åkte tjejerna och handlade kvällens middag.

Till middag kom mormor och morfar och kvällen spenderades med mys och idol <3


Träligt

Idag fick jag tillbaka min etikuppsats som jag kämpade med för någon vecka sen, resultatet var inte bra :-(
Så nu får jag sitta hela kvällen med den och försöka lista ut vad som bör ändras.
Bara att dra ett djupt andetag och räkna ner dagarna, det är inte långt kvar nu... Men det känns inte kul just idag.

Så innan läggdags släcker barnen ner hela vardagsrummet och ber mig tända värmeljus och så kryper de upp i soffan och vill mysa. Då spelar etikuppsatser ingen roll <3




Snart är det dags för en av årets höjdpunkter! Älska Halloween :D



Bispbergs klack

Idag har vi varit uppe på bispbergs klack. Det är ett högt berg med härlig utsikt över hela Säter och bitar av Hedemora. Det går inte att köra bil upp och de minsta barnen hade inte orkat så de fick åka 4-hjuling med Farfar

Väl uppe på toppen gick det inte att ta några bra kort med mobilen, men det var häftigt. Det stod ett utkikstorn som jag, A, Emma och Stefan klättrade upp i och när vi var där uppe så såg vi ända till Farmen :)

Det var en härlig förmiddag i solen <3


100 dagar kvar

Idag fick vi den äran att låna prinsessan Ewert på eftermiddagen och efter middagen ville K ta med oss till en lekpark. Det var en intressant promenad med en ivrig 4åring och två små tultande 2åringar som var mer nyfikna på själva promenaden än målet, men vi tog oss fram.

Mammas klätterapa <3
Åka rutschkana är kul :D
GungGung!

Veckans stora samtalsämne har varit överanvändandet av mobiltelefonen och jag känner att jag tillhör de som spenderar för mkt tid med den (chockande nyheter va? ;P) så kommande veckas träning är att inte använda den lika mkt. Med andra ord är det bara ringa som gäller om det är akut, för sms och fejsbok kommer jag bara titta på vid enstaka tillfällen (på toa eller så) så får vi se om mina barn blir mer harmoniska :)

Nu på kvällen har jag varit på middag med tjejerna för att fira att det (om allt går som det ska) idag bara är 100 dagar kvar till examen. 3,5 års slit, svett och tårar är snart över och livet som arbetslös tar sin början. Inte för att det känns som arbetslöshet kommer bli ett alternativ, men det vill jag inte skriva om än ;)





Fina människor

Jag blir så oerhört rörd över all den kärlek som mina barn blir överösta. Den här veckan har de fått en hälsning från min fantastiska faster U-B och man. 
Nog för att paketet innehöll godis, men kärleken och glädjen som lös i Ks ögon när hon ser ett paket med sitt namn på och jag läser högt att avsändaren är "Bus-Conny" den går inte av för hackor. Idag har båda barnen fått ett paket till, den här gången från okänd avsändare. I paketet låg varsin Blixten Mcqeen mössa och fingervantar:
Barnen blev överlyckliga! Först trodde jag att det var mormorn som var i farten men det var det inte. Så nu är nästa gissning (efter granskande av handstilen) att det skulle kunna vara Mostern? Det är spännande med paket utan brev eller avsändare ;)

Annars flyter livet på som vanligt med jobb, skola och fsk. Vi hade leksällskap på kvällen idag och det var mkt efterlängtat av K som precis somnade alldeles lycklig :)



K goes fotograf


Fröken fick tag i min telefon och det här hittade jag i kamerans fotoalbum :)
Även lite bilder på vad hon lekte med:
Och en video till moster, men den får bara hon se så den sparar vi till sen ;)

Simskola

K har börjat på simskola, eller ja hon började för 8 veckor sedan och om 2 veckor är terminen slut. Men hon går iaf på simskola. Hon går steg ett som egentligen är tänkt för 5åringar och uppåt men hennes mamma flörtade in henne. Hon tycker att det är jättekul och visar oss gärna vad de tränar på. Hon blir lite sur varje gång för skolan ligger vägg i vägg med äventyrsbadhuset och dit går vi inte in :P men annars älskar hon simningen. Jag gillar oxå simningen, men enbart för resultatet den ger mig, det här med en fast aktivitet som varje vecka återkommer skulle jag gärna vara utan.

I och med att hon är med "på nåder" så har vi ställt in oss på att hon ev ska gå om steg ett i vår. Men idag fick vi besked om att hon i vår är välkommen upp i steg 2! Hur kul som helst och jag är jättestolt :D

Önskelista

På allmän begäran kommer här en önskelista :)
 

Kendra

Lego Friends

Kläder strl 116 (122/128 om det är dubbelstorlekar)

Figurer till Little Pet Shop

Inredning till nya sovrummet (lådor, sängkläder vanlig strl, överkast till sängen etc)

Pyssel (papper, penslar, glitter)

Hårspännen

Nattlampa stor

Skrivbordsstol (rosa)

Väggklocka

Förkläde

Fotboll

Lila/rosa Dalahäst

Ringklocka till cykeln

Pussel (50-150 bitar)

 

Theodor

Lego DUPLO (de lite större legot)

Kläder strl 92 (98/104 om det är dubbelstorlekar)

Inredning till nya sovrummet (lådor, sängkläder vanlig strl, överkast till sängen etc)

Nattlampa stor

Förkläde

Bilgarage

Little People figurer (bara figurerna för han har 4 hus)

Dalahäst

Bilar

DVD filmer

 

Jag och Andreas

En weekend för oss själva (Det räcker att barnen åker bort  och vi får vara själva hemma ;P )

Delar till OstIndia servicen

BigPopper (Stora modellen)

Ps3 – dosa

Stekpanna

Stekspadar

Matberedare

Serveringsfat till kakor

Bakmaskin

Fiskeväska med stol

Symaskin

Pusselmatta

En sjätte stol till bilen

Tre ”burkar” till bryggkaffe, snabbkaffe och socker

Sockerkaksform

Termos till utflykt stor och liten

Willow tree figurer 

 

 

Men det allra viktigaste med en julklapp är att den är köpt med eftertanke, kanske kommer du på något som du vet att vi behöver men som vi själva i skrivande stund inte tänker på. En såndär grej som vi annars inte väljer att lägga egna pengar på för att den inte är nödvändig för vår överlevnad men som vi i alla fall väldigt gärna vill ha :)

Dålig uppdatering

Jag skyller delvis på appen som återigen verkar vara urfunktion, men mycket på att det hände så mkt och jag hade helt enkelt för fullt upp med att njuta av stunden för att hinna blogga om den ;)
 
Sommaren avslutades på topp med massor av kärlek med bröllop x 3. Jag fick besöka tre härliga ställen tack vare bröllopen och fick till och med flyga tor två ggr.
 
Väl hemma kom vardagen snabbt igång igen med skola och jobb och så har det sedan flytit på. Jag har gjort några halv hjärtade försök att blogga lite, men när appen inte har fungerat så har jag bara struntat i att uppdatera.
 
Jag är nu inne på min sista termin på högskolan och enligt kursansvarige så är det den värsta kursen, hon startade nämligen med att berätta att vi borde berätta för våra nära och kära att vi som studenter den här termin kommer att gå från positva glada och energirika till att bli ledsna och förtvivlade till förbannade till öppna och glada till instända och tvära till ledsna och så till glada igen. Ja, en riktigt bergochdalbana menar hon att vi kommer få uppleva och av de 6 veckor vi redan gått kan jag bara konstatera att hon har varit med förr. USH! Vissa dagar vill jag inte en kliva ur sängen medan jag andra har varit uppe före tuppen fylld med energi och glädje. Så beter jag mig konstigt så finns det ingen ursäkt, men det finns iaf en förklaring. Den här veckan är det sista praktik veckan, sedan ska jag jobba 2 veckor och v.44 startar den tunga teoretiska biten, så då kommer jag konstant ha näsan i en bok.
 
Nu fick ni en liten uppdatering om varför ni inga uppdateringar får, så får vi se om det kan dyka upp några fler framöver ;)

.

.

RSS 2.0