Lördagsmys

I lördags hade jag en riktig mysdag, först var jag och K i segeltorp och mös med min gudson och hans familj. Vi hoppade mkt studsmatta och blev bjuden på grillat till lunch. Efter förmiddagen i solen och lunchen åkte vi till lek och buslandet i Väsby där moster, mormor och T mötte upp oss.

På kvällen åkte jag och systeryster in till stan och såg musikalen rock of ages. Syrrans kollega jobbar som ljudtekniker så vi fick bra platser och showen var riktigt bra!

Min handyman!

Vi är på besök i 08:a för å långhelgsmysa och för att pappa ville ha lite hjälp med att ta ner pooldäcket. De har slitit hela dagen och resultatet blev ett tjusigt soldäck där vi kan sitta och titta på barnen när de leker på gården. Eftersom männen minskat däcket till hälften så blev det en del spillbitar över så då föreslog jag att vi kunde bygga ett barnbord. Det nappade mannen min på och resultatet blev väldigt fint <3

Så trött på sjukdom!

Känns som att varje gång vi ska göra något kul är det någon som blir sjuk, är det inte min migrän så är det nått barn och om huvudet sköter sig och barnen är friska, ja då smittar barnen ner pappan så att han blir sjuk. Men det kunde ju ha varit tråkigare omständigheter än snor och feber så klaga är dumt, men faktum att det är skittrist kvarstår :(

Vi får se hur dagen utvecklar sig, det jag imorse trodde var feber och ögoninflammation visade sig bara vara en väldigt morgontrött liten tjej med överdrivet bös i ögonen för nu är hon pigg. Pappan har idag inte feber utan är bara trött och har ont i halsen, så vi avvaktar idag och ser hur det blir ikväll/imorgon innan vi ropar hej då 08:a.

Idag hade jag på schemat att åka till Falun, komma till farmen, städa, packa, städa, hämta barn, åka hem, packa det som inte fanns på farmen, vänta på A och tillsist åka till 08:a. Men nu är vi ute på farmen allihop hela dagen, så jag vet inte vad vi ska hitta på. Solen skiner iaf så ut går vi nog en lång sväng så solen får ta död på alla våra bakterier och vinden får rensa våra hostande lungor :)

Sista semesterdagarna

Nu är vi inne på våra sista dagar som farmen boende, på onsdagskväll bär det av söderut för att fira lillasyster som fyller 24 idag! Shit, vilken gammal syrra jag har ;)

Vi överlevde förkylningens värsta punkt med nöd och näppe och dras nu enbart med efterhängsen hosta. I helgen har vi mest gått omkring och myst här på landet. Planterade om en buske vilket barnen tyckte var spännande, gick på upptäcktsfärd i pappas barndom och som grädde på moset fick mamman köra traktor vilket var första gången på tio år så det var lite läskigt men kul.

Kram

Pedagog på hemmaplan

Det gick väl sådär att vara pedagog idag då jag imorse slog upp ögonen och var (fortfarande är) lika förkyld som barnen... En dunderförkyld mamma orkar inte många knop, men på något underligt sätt överlevde vi utan några större krusiduller hela förmiddagen. Efter lunch lämnade jag en sovandes T och en glad K hos Sara och åkte till högskolan. A slutar som sagt 12 och jag började idag 13 vilket betyder att han kommer hem 20 min efter att jag måste åka så därför behövde vi hjälp idag eftersom de får vara hemma från fsk.

Det var terminens sista seminarium, kvar har vi nu 3 heldagar blandat med distanseleverna och en redovisning sedan hägrar sommarlovet! Ska bli så härligt att vara hemma och skrota "en sista gång" då jag som tidigare påtalat inte har en aning om hur kommande somrar ser ut.

Efter skolan lagade jag och T korvgryta med chorizo, ostkorv, paprika, broccoli och tomat. Blev riktigt gott! Medan vi två lagade mat tog A och K traktorn och plockade bort alla snöpinnar längs vägen. K tyckte det var riktigt kul att åka traktor, och stannade själv kvar i när A hoppade ur och drog pinnarna.

Nu på kvällen fick jag återuppleva ett gammalt barndomsminne när hemglassbilen kom upp på gården. Så nu har vi glass i en månad framöver ;)

Natti natt!

Storbonde på semester

Just nu och en vecka fram över bor vi ute på farmen då husägarna gottar sig i Thailand. De första nätterna har gått bra och barnen har sovit helt ok.

Theo har åkt på en ögoninflammation och en riktigt trökig förkylning som gör att han hostar merparten av natten. Vilket gör honom trött och gnällig hela hans vakna tid. A jobbar 04.30-12 den här veckan och det innebär ledig måndag så i måndags påbörjade han och jag att rensa hallonhäcken medan barnen strosade omkring på gården.

Igår på valborgsmässoafton kom Sara och Stefan hit med barnen och så grillade vi och när barnen somnat spelade vi spel och hade trevligt. Vi försökte oss på att Skypea med thailandsresenärerna men deras internet la bara ned, så imorse gjorde vi ett nytt försök och då gick det bättre och barnen fick prata vilket de tyckte var kul.

Idag har vi varit ute hela dagen (förutom den timmen jag och Theo sov middag ;) ) och nu är hallonhäcken färdig rensad, vi plockade även ner fågelbordet och monterade upp gungorna till barnens stora glädje. Det är en härlig känsla att bara kunna öppna dörren och släppa ut barnen, med närmaste (trafikerade)väg ca 1 km bort. Det blir sjukstuga resten av veckan med hopp om att vi blir kvitt den här skiten sen, så nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar vara pedagog på hemmaplan imorn ;)

.

.

RSS 2.0