Fyraåringen

Nu är dagen här, dagen då min lilla bäbis blir hela 4 år! I torsdags var vi på fyraårskontroll och nu väger hon 19 kg och är 108 cm. Hon klarade alla "testen" förutom syntestet så det ska vi göra om i maj. Testen gick ut på att måla, bygga torn, räkna, knäppa knappar och trä pärlor på ett snöre.

I helgen var vi i 08:a för att fira alla som fyller nu. På lördagen skulle vi ha börjat med Elly som fyllde den 20:e men tanken var att vi skulle vara på ett lekland och huvudpersonen skadade knät så det blev inställt. På eftermiddagen åkte vi till Claes och Tracy och firade Claes och åt gott fika. På kvällen skickade jag iväg Andreas till Linus på middag och utgång medan jag stannade hemma med snoriga barn och umgicks med min gudmor.

Söndags schema var fullspäckad med aktivitet och redan kl 10 kom första gästerna. Eftersom Elly skadat sig var det osäkert in i det sista om de skulle komma eller inte så det var extra kul att de kom och K var överlycklig över att få leka med E igen. Eftermiddagens gäster hade jag delat upp i två pass så att jag skulle hinna med alla gäster, men vid 10 på fm hade vi fått så mkt bortfall pga sjukdom att det tidigare passet innehöll 3 gäster så då ringde jag och bjöd alla i pass 2 att komma lite tidigare. K fick superfina presenter och har nu en helt ny garderob, en teservis, pussel och en eldriven fyrhjuling!

Det blev en härlig dag och K var supernöjd <3 tack!!

Nya lekkamrater

Igår var jag och barnen på äventyr. För några veckor sedan träffade jag en tjej som heter Jenny hos en kompis, Jenny har två flickor födda 09 och 11 så igår var jag och barnen på playdate. Theo och Emilia är ju lite för små för att leka MED varandra, men de slogs iaf inte överdrivet mkt. Kendra och Natascha däremot är ju i åldern där de faktiskt samverkar och leker ihop. Och när vi skulle åka hem ville inte K följa med och det känns ju som ett bra betyg :)

Kvällen spenderade A och K på farmen och jag och T hemma, T sovandes och jag med näsan i skolboken ;)
Idag ska vi på 4 årskoll och baka inför helgen, återkommer med resultat från det ikväll :)

18 månaders koll

Som jag har försökt berätta saker för er under veckan som gått. Men så fort jag har haft en liten stund över och försökt skriva har det hänt något annat. För att inte tala om hela helgen som spenderades i soffan med sjuk T och mamma med migrän. T hade 39 grader på söndagen så då bör man vara hemma minst en dag till för att han ska hinna bli riktigt frisk, självklart var en av mina två faludagar på måndagen och om jag inte går på dem så får jag tio gånger mer att göra i förlängningen så då får A vara hemma. Inte så kul att behöva ha en heldags inkomstbortfall för 1 1/2 h (plus 2 timmar resa), men svärmor jobbade så... MEN då kom jag på att jag och underbara Stina inte längre har samma tider då vi är i olika grupper. Så hon ställde upp och tog plutten medan jag hade mitt seminarium och så träffades vi och åt lunch innan det blev Stinas tur att ha seminarium. Och A kunde jobba som vanligt :D tack underbara Stina <3

Igår var vi på 18 månaders koll för Theo, egentligen är han ju redan 19 månader men jag har ju redan erkänt att jag missad tiden för en månad sen. Han fortsätter att följa norm-kurvan och väger nu 12.2 kg och är 86 cm lång. Han kan gå obehindrat och bygga torn med klossar. Han kan inte peka på sina kroppsdelar men det har vi faktiskt inte tränat. Han kan på förfrågan hämta saker, men om jag frågar "var är Mamma?" Är det inte säkert att han pekar rätt. Däremot vet han alltid var K är ;) vid 18 månader ska de ha ett vokabulär på 8-10 ord, K hade ca 100 (vi skrev upp en lista då jag läste om detta i skolan när hon var 18 mån) Theo har 0 ord... BVC var väl inte helt nöjda med hans brist på ord, men i och med att han hör (även om han ofta låtsas att han inte gör det) förstår och har sina egna läten så fick han "godkänt" ändå och om 6 månader ska vi dit på 2 årskoll och då kollar de ord och har han inga då heller så får vi se om det ska kollas närmare. Känner mig inte särskilt nervös i och med att han har sina egna ord (bläpple är tex banan, blapp är napp) och att han förstår och hör så kommer det nog komma ord när han vill <3

Att vi överhuvudtaget kom till BVC har vi Sara att tacka för. Jag hade (nu kommer ni tappa hakan) glömt bort att jag skulle till BVC :P och barnen skulle vara på fsk till 15 och 15.20 skulle vi vara på BVC. Det tar ca 20 min att gå som vuxen, vad det hade tagit för en efter dagis trött K är jag glad att jag slapp ta reda på då det dessutom var minus 7 och snöstorm ute. Men underbara bästaste Sara kom hit och gick igenom lite ytterkläder med mig och lät mig ta hennes bil medan hon och hennes prinsar stannade kvar hos mig :D

Kvällen avslutades med Zumba för mig och badminton för A.

Vård Av Theo

Idag skulle jag ha druckit morgon kaffe med Maria och fått träffa hennes bebis för första gången. Jag skulle ha skrivit klart arbetet om Bispergsgruva och Kungsgården Säter. Efter min effektiva pluggdag skulle jag ha hämtat barnen och träffat Åza och hennes barn för en eftermiddag fylld med lek. Så skulle dagen ha sett ut...

Istället spenderade barnen natten med att hålla mamma vaken. När klockan ringde och jag gick upp till barnen som A placerat i soffan kröp T upp i mitt knä och somnade. Ni som spenderat mer än fem minuter med det vilddjuret vet att det inte är normalt beteende. Så han fick stanna hemma hos mig idag. Vilket då bara sätter "ta hand om Theo" på schemat. När jag sitter framför tvn och känner mig onyttig då leker han själv. Så fort jag tänker att jag kan ta fram datorn så kommer han krypande (bara nu när jag på telefonen skrev dator kom han krypandes ;) ) och vill ha kärlek, så någon uppsats blir det inte mkt med idag. Heller inget morgonkaffe då vi inte vill dela med oss av våra baciller.

Åza har ju lixom jag dagisbarn så vi får se om vi datear vid dagis slut iaf. Ikväll blir det mer träning igen efter gårdagens vila :)

Puss

Tröttmössa?

Imorse var det samma visa igen med tuppväckning och A som tog dem med sig till fsk vid 7.30. Jag skulle inte vara på praktiken förns klockan kvart i 9 så jag satte mig med Bispbergs gruva, jag minns inte ens att jag var trött men helt plötsligt ryckte jag till och då var klockan kvart ÖVER 9 :(

Idag gick vi igenom vad rävar gör under de olika årstiderna och räknade matte. Jag var en sväng på biblioteket och så lämnade jag in min tidrapport för februari, inte många timmar på den :( hoppas mars blir bättre, fast det verkar inte som det...

När jag kom hem fick jag fika sällis av Ronny som hade med sig gofika. Barnen var på strålande humör när jag hämtade hem barnen, och efter lite middag kröp vi ner i soffan och väntade på pappan. När pappan kom körde vi samma rutin som igår och jag hoppade i träningskläderna och åkte till gymmet. Först blev det 30 min core (mage och bål) och sedan ett Zumba pass. När jag kom hem åkte A och körde ett badminton pass med grabbarna, undra vart herr och fru lat har tagit vägen? ;)

Efter två dagar med mycket träning kände jag att kroppen behövdes fräschas till lite så medan A tränade så lekte jag hemmaspa :)

Ny vecka nya tag

Imorse var jag uppe med tupparna som A vid 7.30 tog med sig till fsk. Så då passade mamman på att städa upp lite efter röran som uppstått av två veckor i Christian Greys våld. Innan kl 9 hade jag städat nedervåningen och kört en maskin, hängt den och startat en ny. Vid tio var jag på praktiken och fick vara med när barnen gick igenom vårt sinne känsel. Min handledare var tvungen att åka vid 13, så det blir några timmar imorn oxå.

Barnen var riktigt måndagströtta när vi kom hem så efter middagen lade vi oss i soffan och inväntade pappan. När han kom hem bytte jag om till tränings outfiten och åkte till gymmet, utlovat blev det Zumba men jag drog även till med ett X-fit pass efter Zumban. 15 minuter maxpuls ala styrka. Riktigt kul att utmana sig själv, blir nog fler sådana pass :)

Träning

Träningen fortsätter att sakta lunka fram och framstegen visar sig mer och mer. När jag i höstas började med Body Pump klarade jag av stången som vikt om jag ville klara av en hel låt på armar (biceps, triceps och axlar) i fredags tog jag 1*2 kg på triceps och 2,5*2 på axlar och biceps! Fortfarande relativt lätta vikter om jag ska jämföra mig med medel men om jag tävlar med mig själv har jag ökat 5 kg på några månader! Anledningen till att jag vågade öka från 2 till 5 på biceps i fredags är för att jag efter förra passet inte fick någon träningsvärk, det har jag idag kan jag lova :P

Imorgon blir det först praktik och sedan ett Zumba pass för att värma upp musklerna lite inför styrka på tisdag :)

Nu blir det vin och tv-mys med mannen i mitt liv <3

Godmorgon Söndag!

Vi har haft en riktigt kul helg här på bergslagsgatan. I fredags kom Faster E med tåget och A bjöd på klyftpotatis och kyckling och vin, vi såg på film och mös. Barnen blev väldigt glada när de på lördag morgon upptäckte att faster var här, då de somnat när hon kom på kvällen. Efter frukost packade vi picknickkorgen med korv och bröd samt pinnbröd som A ställde sig och gjorde en deg till och åkte ut på ljustern (sjön). Där väntade Sara, Stefan, Alvin och Emil. Det var -7 men solen sken så det var härligt att vara ute :)

Efter lunch åkte vi ut till farmen för att fira Emma och äta tårta. Det är alltid lika kul att träffa alla Andreas syskon för det påminner om när vi är hos min farmor med alla fastrar å kusiner, det känns liksom som hemma med dem höga ljudnivån och alla som pratar i mun på varann.

På kvällen hade jag bjudit in två par på middag hemma hos oss. Jag bjöd på Ellies goda taccorulle och det var uppskattat. Vi avslutade kvällen med sällskapsspel och en massa skratt!

Idag ska vi ta en promenad bort till Andreas mormor och se om hon bjuder på en koppkaffe ;)

Kram å Puss

Önskelista

Om K själv får välja vill hon ha hela världen, men det får inte vara rosa. Hon säger att hon vill ha fler saker till sitt LPS (litle pet shop), men helt ärligt leker hon inte särskilt mkt med det nu :(

Hon gillar bilar och superhjältar som spindelmannen och Batman. Hennes senaste kärlek är Scooby Doo och både filmer och figurer är något som hon skulle vilja ha.

Kläder önskar sig hennes mamma då hon aldrig nöjer sig med de fina som jag har i garderoben, nej hon vill ha tuffa kläder och helst i svart! T-shirt, mjukisbyxor och tjocktröjor är det hon vill ha. Strl är 116, är det dubbelstrl så tror jag 122/128 blir bäst då hon säkerligen kommer växa framöver ;)

Ja, det är väl det som hon har sagt själv att hon vill ha, ja och kläder som jag tycker ;)

Puss

En vecka i ultrarapid

Som sagt avslutade jag NO:n förra veckan vilket har betytt kursstart på SO:n den här veckan. Nu skulle det vara ren och skär lögn att påstå att det är skolan som är skyldig till den dåliga uppdateringen, nej jag har totalt fastnat i romanernas värld. Eller rättare sagt "femtio nyanser av..." Förra veckan läste jag ut både honom och mörker totalt ca 1000 sidor. Plus att jag läste 250 sidor litteratur och skrev ett arbete på 500 ord. Så jag har haft lite annat för mig ;)

Som föregående inlägg berättar så åkte vi skidor med syster och gänget, detta gav blodad tand så i lördags så åkte vi tillbaka till Romme men med barnen. Och K tyckte att det var helt underbart att åka nerför barnbacken, tre gånger fick jag följa med upp och gå ner men fjärde gången fick jag stanna kvar vid backens fot och titta på. Efter några vänder störtlopp så spände jag på mig blades och åkte med fröken och tänkte att jag skulle lära henne att åka slalom. Det gick väl sådär, men några svängar fick vi till och den största bragden känner jag var att vi höll sams :P

I går tog jag, K, Sara, Alvin och Emil en roadtripp och åkte till Lidingö. Faster E fyllde år och vi var sugna på lite tårta och kramar så Sara kontaktade Daniel som fick se till att Emma åkte hem efter jobbet och så åkte vi dit och gömde oss i porten. När vi står och gömmer oss utanför porten kommer det en granne och släpper in oss, så vi smiter in och åker upp till Emmas våning och väntar på att Emma ska komma hem. Ni kan ju gissa om det var en glad Emma som klev ur hissen där vi står och sjunger "ja-må-hon-leva" ;) det leendet var värt varenda minut i bilen <3

Idag är det historia på agendan och ytterligare en vecka med mkt läsande ligger framför mig :)

Puss

.

.

RSS 2.0