Snart så!

Vi har varit lite för slösaktiga med tyget. Hade vi inte varit det hade vi varit klara ikväll. Men nu blir det inte så. Det saknas 0,5 meter tyg och en symaskin. Symaskinen står hemma hos kärmor och hon har lovat att vi får låna den, så en symaskin är inte det som är problemet. Det är det här med en halvmeter tyg. Förstå vad irriterande när vi kan se var vi har klippt fel men inte kunna göra något åt det nu... Aja, ingen av oss har ju byggt en soffa förut så att vi överhuvudtaget enbart saknar 0,5 meter tyg känns som en jättevinst. Fasligt snygg blev den oxå :D

Nu har vi plats för alla vi tycker om <3

Lång helg

Den här helgen har en extra dag, det är nämligen söndag idag och vi har haft två lördagar :)

Jag och barnen åkte till 08:a efter lunch i fredags. Vi hämtade moster på jobbet vid halv fyra och åkte hem till morfar. När mormor kom hem åt vi fredagspizza och mös sedan framför tvn.
I lördags lämnade jag och K lilla snorungen (han är genomförkyld) T hemma hos mormor och morfar och åkte till Väsby där vi äntligen fick träffa lilla Edward som redan blivit tre veckor <3 vi passade även på att fira storebror Adrian som fyllde tre i veckan.

Jag hade lite mer bra ha saker till Tracy så Mia och barnen tog bussen dit medan jag fick ta bussen själv, K var väldigt lycklig när jag mötte upp henne på busshållplatsen :D
Tracy hade massa bröd till änderna så vi tog en promenad i solen längs ån och barnen fick mata änderna.
Lördagskvällen avslutades med att vi hämtade Andreas på arlanda och åt taccos.

I går träffade vi som sagt Frida, sen var det årets match som var anledningen till att vi åkte ner just den här helgen. Det var en alldeles för spännande å jämn match som slutade 30-30. Efter gick vi till ett nytt matställe och åt god lunch. Kvällen avslutades hos syster med serier å chips <3

Och idag har vi en ledig dag till :D

Höst!

Jag älskar hösten, det är (enligt mig) den färggladaste årstiden vi har. Och det är så vackert! Mysigt med mörkret och kylan tycker jag, särskilt när man får tända massa värmeljus.

Idag har vi varit i slottsparken med Frida och lekt. Frida är en duktig fotograf så om några veckor kommer vi att få hem fina kort på vår lilla familj :)
Här får ni ett smakprov

Projektet

Minns inte om jag bara har berättat på Facebook eller om jag även har viskat här att vi har ett hemligt projekt på gång. Om jag inte har det, så kan jag ju berätta att vi har ett hemligt projekt på gång ;)

Vi började för tre veckor sedan att rita på vår dröm soffa, den vi har är fantastisk tycker vi, mysig och snygg. Problemet är att om vi är fler än fyra så blir det trångt och det är ganska ofta som det sitter fler än fyra i vår soffa. Ett annat problem är att majoriteten av våra gäster tycker att vår soffa är för djup så att den blir obekväm att sitta i. Vi har letat ett tag efter en bra soffa men vårt vardagsrum är så illa planerat att ingen hittills har passat. Så för tre veckor sedan bestämde vi oss för att bygga en efter de förutsättningar vardagsrummet har. Det har varit riktigt kul och mysigt att planera tillsammans. Handlade materialet gjorde vi i omgångar, ibland tillsammans och ibland var för sig. Första byggdagen fick vi hjälp av Ronny, han och Andreas byggde och jag hade hand om våra och Saras barn. Byggdag två kunde vi ha två veckor senare, då snickrade A färdigt ryggstödet och jag tog hand om barnen och huset (Ja, jag kanske inte har sågat och skruvat så mycket! Men någon måste faktiskt se till så att våra barn mår bra oxå...).
Byggdag 3 hade vi igår kväll och då hann vi klä halva soffan och det var jag med på, för det gjorde vi när barnen somnat ;) så nu är den på plats i vardagsrummet, och A jobbar bra tider nästa vecka så har vi tur med snälla barn kanske den är klar till nästa helg. Ekonomiskt då tänker ni, hur har ni råd med det här? Jo, att bygga en soffa kostar inte ens en fjärdedel av att köpa en, så när vi får vår gamla såld har den nästan betalat den nya ;)

Snö :D

Idag har jag haft en fantastisk dag! Den har laddat mig med massor av energi. Den började med frukost med Tove, måste vara min favorit syssla på morgonen. Sedan åkte jag till Jenny och fick mina naglar halloween fina. När jag var klar där var det lunch dax och Jenny bor granne med Sara så jag åkte dit och tiggde lite pannkakor. När klockan slog två hämtade jag barnen och åkte tillbaka till Sara där vi lekte ute i löven en stund innan hon bjöd på mellis.

A ska på ölprovar träff imorn och eftersom han jobbar som han gör så fick jag och barnen äran att handla åt honom. Det gick så bra och K var superduktig vid maten så trots att det är en vanlig torsdag fick hon glass till efterrätt som belöning <3

Ja, nu glömde jag ju! När vi åkte hem från bolaget började det snöa!!! Vinterns första snöstorm :D
Jag hade inte kunnat få ett bättre slut på en sån fantastisk dag!!! <3

Examination

Just nu är jag inne på slutspurten på special pedagogiken, det är lite tungt och många timmar går åt till att läsa och skriva. Barnen har det bra på fsk och leker hela dagarna. Vi har varit på utvecklingssamtal för bägge barnen och pedagogerna tycker att de fungerar bra i respektive grupp. T är lite vild och slår sig hela tiden, men det hör ju till åldern så det får vi leva med. K vill helst leka med de stora grabbarna och det är inte alltid som dem vill leka med henne, men hon har börjat hitta "sina" kompisar :)

På fredag ska skoluppgifterna vara klara då åker jag och barnen till Sthlm, som jag längtar till fredag!

Fin besök

I helgen har vi haft fin besök, i lördags av Alvin och Emil. Alvin sov över till Ks stora glädje som då fick prova på att dra ut sin nya säng till en dubbelsäng. Dem är lite söta K och A, K pratar mycket om A och vill leka med honom jämt. När vi väl ses så kivas de dock mer än de leker och båda har heta viljor. Men ändå sprudlar de av lycka när de syns <3

Idag räddade Sara dagen med mjölk och kaffebröd som vi kunde bjuda Tracy å Claes på ;) T och C hade varit på babymoon i Siljan och mellan landade hos oss på vägen hem. Magen är nu stor å fin, å snart är kotten här <3

Claes har länge velat att vi skulle göra en babyshower men jag tycker sånt är läskigt så jag har motarbetat honom hårt. Men föregångaren till babyshower var byns "gamla" mammor som gick hem med bra ha saker till den som väntade sin första så jag plockade ihop allt bra ha jag hade och skickade med henne hem, så hon fick en liten shower ;)

Det blidde tyvärr ingen träning idag men båda bilarna fick vinterdäck så nu är vi redo för vintern :D

Mera träning

Tränings nörden i mig har verkligen vaknat! Den här veckan har jag hunnit med tre pass och på söndag blir det nog ett fjärde :)

Det är kul att träna och det blir lätt när A stöttar och sköter markservicen. En annan viktig ingrediens i min framgång är att jag har många att träna med. I torsdags tillexempel var vi 5 st som skulle åka och träna bodypump, veckans tuffaste pass, men när det väl kom till kritan och vi skulle åka så hade 3 hoppat av. Hade det inte varit för att den 4 fortfarande ville åka hade jag nog stannat hemma men nu kom vi iväg och det var riktigt kul. Kendra följde med till Hedemora hon oxå för att vara på barnpassningen när jag var på pass, hon berättade hela vägen hem om att nästa gång skulle hon göra det ena å de andra så jag tror hon tyckte att det var kul :)

Här hemma har vi sovit illa en period (och jag vet att vi inte har några problem alls om man jämför med andra, men med våra mått mätt har det varit jobbigt) Theo har nämligen börjat drömma högljutt, han pratar, skrattar, skriker och gråter. Han lider inte av det men vi gör det. Så efter mycket övervägande och planering bestämde vi oss för att göra en ommöblering. Jag å A fick flytta ner till rummet vid trappan, Theo fick flytta in i vårt rum. Kendra fick ta dagbädden i de kattfria rummet så att vi kan ha gäster i hennes rum om det behövs och bäddsoffan i rummet vi fick ställde vi in i det kattfria rummet. Första natten blev det ingen skillnad, Theo höll oss vakna trots att vi låg på en annan våning och Kendra kom tassande vid 3 och tog upp halva vår säng. Natt nummer 2 gav dock resultat, Theo väckte mig inte förns tio i sju och somnade då om efter välling och blöjbyte. Kendra sov i sin egen säng till kl 8 sen kom hon och mös i vår säng en halv timme. Ganska nöjd över att inte behöva gå upp förns halv nio faktiskt :) även om det tog emot lite att ta bort ett gästrum :P

Mys dag

Idag har barnen och jag bara myst.
 
Vi har gick till biblioteket och lånade nya böcker och lämnade förra veckans. På vägen hem stannade vi i en lekpark och klättrade, åkte rutschkana och gungade.
 
Hemma lagade jag middag, lax som barnen åt med god aptit. Eftersom träning med att äta själv pågår med stor möda här hemma så tyckte mamman att det var bad dax efter att T ätit fisk med hela kroppen. Det är gott med fisk, men det luktar inte så gott ;)


Efter badet la jag T som somnade fort, sedan mös jag å K i soffan en timme innan hon gick och la sig. När hon somnat diskade jag undan i köket och tänkte precis laga mat åt min man nät han kom hem med ett kort med kärlek och taccos ingredienser, precis vad jag behövde <3

Så nu ligger jag här i soffan å väntar på att greys ska börja :)



 

Träningen fortsätter!

Jag hade ju en liten hypotes att om jag körde hårt på träningen när jag bara hade mig själv att sköta så skulle jag vilja träna när jag kom hem och därför prioritera träningen. Jag har nu varit hemma i 9 dagar och 2 av dem har jag tränat! Det ni :)

Jag har tränat bodypump med Tove vilket är en timmes styrkepass där man går igenom hela kroppen, alla muskelgrupperna. Å jäklar vad hård träning det är för en sån liten tunnis som jag :P Nästa vecka hoppas jag på 2 pass till, men skolan sätter lite käppar i hjulet så jag får nog vara nöjd med 1. Men 1 är ju fortfarande 100% fler än innan min 08:a tur ;)

Barnen mår bra och växer, T är helt galen å klättrar både högt och högre. K är jättemammig och behöver mig 24/7 vilket inte är så konstigt med tanke på de senaste veckorna men lite jobbigt om jag får vara ärlig.

Skolan tar mer tid nu i och med att jag läser 2 kurser parallellt, två dagar i veckan blir det långa dagisdagar men barnen är iaf glada på morgonen och vill gå till dagis så det är nog mest mammashjärta som tycker att det är jobbigt.

På fredag kommer mamma, pappa, Emma å Daniel, det kommer bli en bra helg <3

280 knyck...

...gick dagarna i under min 08:a tid, å då rullade allting bara på. Men nu när jag är hemma och "bara pluggar" så har jag tappat min styrfart, all info som ligger i huvudet är mest som en sörja. Så jag är lite låg just nu. Så känner du dig förorättat eller att jag säger nått elakt så ta inte åt dig, jag menar det inte egentligen energin ligger bara på botten. Imorn väntar en hel dag med mina barn och på onsdag lite mammalyx så förhoppningsvis är jag mig själv lagom till helgen ;) <3

Hemma :D

Det har varit fantastiska veckor i 08:a, men det är så sjukt skönt att vara hemma igen! Helt underbart till och med <3

.

.

RSS 2.0