Tänder

Liten har tandfeber :( <3

Mina barn

Är nog de gulligaste jag vet! K sitter och spelar på min dator medan T vandrar omkring i sin gåstol. Han hör att det låter spännande och vandrar närmare sin storasyster. När hon ser att han oxå vill se drar hon honom närmare sig och flyttar datorn så att han oxå kan se <3

Min anledning....

... Att kliva ur sängen somnade om, så då tänker jag oxå göra det ;)

Sportlov

Nu har mina två dagar på fritids passerat så nu har jag sportlov :) det har vi idag firat med god middag och ett avsnitt av vår nya serie.

Imorn blir det en sväng till blg och eventuellt en tur till mentalvårds museet här i säter. Men vi vet inte vad de har för vagnsframkomlighet där och T är lite för tung för att bäras omkring på i sele en längre stund, så vi får se :)
Jag ska iaf se till att njuta av några lediga dagar det behöver min själ...

Fritids

Det var en ny upplevelse att vara på fritids, det märktes tydligt på barnen att de inte är vana vid "fri tid" för redan klockan nio hade de startat och avslutat tusen projekt OCH varit ute en sväng. Men det var kul och mycket pyssel har jag fått vara med om idag :D

Här hemma har övriga familjen myst och knappt märkt att mamman var borta. Och borta är även dörren till skåpet där micron står efter att pappan ledsnat på att slå i huvudet sju ggr om dagen, ja för att stänga den är tydligen för avancerat ;) själv duckar jag nu varje gång jag går förbi för jag tror att den är öppen eftersom jag ser micron i periferin :)

Farmor hitta...

... första tanden! snacka om blinda päron *skratt* Farmorn frågade igår om det kommit nån tand än... nä svara jag inte än, men han är bulig i mun å dregglar som en bulldogg. Men när Farmorn stoppade fingrarna i mun på lillprinsen var det vasst! Kanske är det därför som vi fått sova de senaste nätterna ;) Idag såg jag att även nummer två har tittat fram så nu kommer de väl komma på löpandeband och sömnen kan vi tacka adjö... men så är väl livet som småbarns förälder på en pinne. Idag har vi varit ute på farmen och åkt skidor, eller K åkte skidor och vi andra gick. Sen har vi prövat en ny bilbarnstol till K. Den vi har är absolut bäst för bebisar, tyvärr är hon ju ingen bebis längre och hon sitter "som en mäla" . Den vi prova idag är lite kortare i sitsen och högre vilket gör att hon kan sätta ner fötterna framför och då får en bekvämare ställning. Tyvärr är den vi fått låna trasig så den duger inte till för att användas så mycket som vi använder bilen så det är en trökig kostnad som vi måste ta men det viktigaste vi har måste ju sitta bekvämt och säkert. Så kan T ta den som K har nu och när den blir för trång för honom så sitter ju K förmodligen framåtvänd och så kan han ta den vi köper till henne nu. Så egentligen är en ny stol till henne ingen extra kostnad, den kommer bara tre månader tidigare än vi tänkt...

Mellokväll

Alla som känner mig vet hur viktigt mello är för mig. Förra veckan fick jag å A möjlighet att vara på plats i Leksand tack vare grym julklapp från mina föräldrar. I dag var A på trubbadur äventyr så jag hade bjudit in flickorna till mello och spamys. Tove och Stina dök upp de andra fick tyvärr förhinder. Vi har badat våra fötter å druckit massa vin :) tycker att det är mysigt att jag börjar bygga upp ett nätverk <3

Dock ville inte mina underbara barn gå med på att mamman skulle ha tjejkväll utan de skulle givetvis vara med mitt i smeten, men efter både fotbad å chips var det inte svårt att somna till en äkta chickflick ;)

Kalas lördag

Idag blir det som sagt kalas :D
Nu ligger pojkarna i huset å snusar, A ska spela ikväll så han behöver lite sovmorgon :)

Bara för att jag skrev att han sov var det en liten prins som vaknade, så nu sitter vi här och äter frukost han och jag medan K sitter vid datorn och spelar <3

Lyx fredag

Ibland behöver "stora" barn oxå sin mamma så idag har jag å sessan gjort lite ärenden på stan bara hon och jag. Vi hämtade som sagt ut ett par byxor, som kommer bli rätt bra tror jag. Sen var vi till bolaget och handlade lite vin till morgondagens tjejkväll. Å eftersom det var fredag och hon så snällt följt med utan minsta tjat smet vi in på Konsum och köpte lite godis, det är ju trots allt fredag ;)

Bästaste Pappan!

Ja ibland är han faktiskt det mannen i mitt liv :D

Visst har han gjort en fin design på bloggen? jag är iaf hel nöjd! <3

K bestämde sig som sagt här om kvällen för att blöjor var onödigt, hon var minsann en stor tjej som inte behövde ha blöja. Eftersom blöjan hade varit torr på morgonen kändes det iaf värt att pröva när hon var så bestämd. Tyvärr slutade det med en blöt tjej och sängbyte, men det är iaf på gång :)

Första praktik veckan är över och det gick som sagt riktigt bra, nu har barnen sportlov så måndag å tisdag ska jag vara med på fritidis. det blir en helt ny erfarenhet så jag vet inte riktigt vad jag har att vänta mig :D

Det går framåt även för vår lillprins, han springer fram här hemma i sin gåstol och idag visade han för första gången några tendenser till att sitta själv. Å som vanligt när det gäller barn så brukar det gå fort när de väl "knäckt" koden, så det står nog inte på ;)

Ikväll kommer Emma och Daniel, det blir mys :D Vi ska fira både Emma å Alvin eftersom de fyller år nästa helg å då är E å D upptagna med annat :)

Nu ska jag å K åka iväg å hämta ett paket på posten från MEandI med ett par byxor till fröken, ska bli kul att se om de sitter som de ska.

Kram på er alla därute, hoppas ni får en härlig fredagskväll :D

Rubrik

Det gick riktigt bra att leda lektion idag, jag läste en bok för dem som vi senare diskuterade.
Barnen lurade mig även att använda den hemska handdockan så nu är även han introducerad och egentligen kan vi stryka det momentet helt, men det verkade som på barnen att han kommer behöva komma tillbaks... vi får se.

Ikväll när det var dax att lägga K frågade jag henne vart hon gjort av blöjan och då svarade hon att hon minsann inte använder blöja mer. Så då får hon väl sova utan blöja då så får vi väl se hur blött det blir. Jag inbillar mig att hon kommer fixa det galant :)

ja, det var väl det jag hade att berätta idag...

När pappan är på vift

Tar vi hjälp av tekniken vid läggning!
Undra hur de som kämpar för ett icke kön har tänkt göra för att ta bort det faktum att kvinnan har en INBYGGD mekanism som talar om för dem att ta hand om barn... Visst alla kvinnor är inte "urmödrar" och alla karlar är inte sämre än kvinnor. Men faktum kvarstår att kvinnor har en biologisk manick som sätter barn och familj först det är inte intränat....

När jag lämnar hemmet ser jag till att A har koll på saker, tider å rutiner. Tror ni att det är vice versa nu när han har huvudansvaret eller tror ni att jag springer mig svettig här hemma å letar efter nappar och snuttis?

Å min man tillhör ju de bästa, så förstå hur det är för de andra kvinnorna ;) nej hen debatten struntar jag i...

Fettisdag :)

Vi har precis kommit hem efter en eftermiddagstur till farmen där vi fick oss en semmelbulle så här på årets fetaste tisdag :D

Imorgon ska jag leda en egen lektion, det är jag väldigt pirrig och förväntansfull över :S

Sov gott alla glada




Barnen var hyfsat samarbetsvilliga å somnade båda två efter 45 min nattning kvart över åtta i varsin säng. Natten till idag sov de som små änglar och jag skrev det precis så då kommer de väl inte sova inatt... men hoppet är ju det sista som överger en så vi hoppas väl på att de sover inatt med.

Det vore ju skönt

så vi hoppas på det

Natti natt där ute <3

Första VFU-dagen

Då har jag haft min första praktik dag, eller som det korrekt heter VFU. Jag är i en klass 2a med 24 barn så det är full rulle hela tiden. Skolcheferna har dessutom bestämt att de här stackars barnen ska ha förlängda dagar med "fritid" under skoldagen. Det betyder att sista lektionen är mellan 13.40 och 14.30, tror ni att vi har pigga barn då?

Men de är supergulliga så det här ska nog bli mysiga veckor :D
På onsdag ska jag leda min första lektion, så nu när jag slutat för dan har jag iaf inte slutat för jag måste planera lite... Det ska bli kul och se vad barnen tycker om mina idéer.

Ikväll blir det partimöte, har aldrig varit på nått liknande så det ska bli spännande. Först hem å pussa på mina barn å äta lite middag :D

En gammal goding bara för sakens skull




Tänk att hon varit såhär liten <3

Test från mobilen

Då får vi se hur det går att blogga från mobilen :) Dante tyckte att barnens sacco säck var perfekta sovplatsen när han var på besök i helgen :)

Byte igen

Det var drygt ett år sedan som jag övergav blogg.se för blogspot.com men nu byter vi tillbaks. Det har inte alls fungerat som jag vill med blogspot och enligt ryckte fungerar blogg.se bra med iFån så vi hoppas på att det är så. Målet är att blogga så ofta som möjligt men kort, vi får se hur det går.

Vi börjar med att pröva lägga upp en video :D



Det är även mycket enklare att kommentera på blogg.se så nu förväntar jag mig många fler än det senaste året ;)

Välkommen till min nya blogg!

.

.

RSS 2.0