Så var det dax igen

Som jag berättade för ett tag sedan så lider vår lilla prins av förkylningsastma, det betyder att varenda liten förkylningsbacill blir oerhört jobbig. Igår fick båda barnen vara hemma med mig, men idag fick K gå till fsk så att T skulle få vila ut ordentligt. Så T har mest legat i soffan eller blivit runtburen på. När han har legat i soffan har jag passat på att städa, baka och måla lister.

Det blev väldigt stooora bullar, tror jag lyckades köpa super jäst ;)

Nu ikväll tjuvstartade vi med golvet i rummet, å det blir så fint :D


Det sitter i huvudet

Det är i huvudet som beslutet sitter, och när huvudets beslut är förankrat i hela kroppen då är det bara att tuta och köra! Så igår klev jag upp när T vaknade kl 06 och istället för att somna om i soffan så klädde jag på mig och klev upp. Innan klockan var nio hade vi ätit frukost, jag hade tvättat och hängt en maskin, sorterat ut alla sensommar och höstkläder och skruvat om hyllorna i hallen. Hyllorna var iofs inte ett dugg kul att skruva upp själv så när A kom hem skruvade vi om dem tillsammans :)

Resultat av hallommöbleringen:

Sara och Emil kom in en sväng innan BVC och då hjälpte Sara mig att laga Ks fodrade regnställ, eller hjälpte å hjälpte, hon gjorde allt jobb <3

Efter Emils BVC besök fick han komma tillbaka till oss medan Sara åkte till jobbet. A har sin tidiga vecka så när han kom hem åt vi lunch sedan satte vi oss i bilen och åkte och köpte lister.

På kvällen fick barnen äntligen måla inne i deras nya sovrum och glädjen var stor. Men ni får vänta på resultatet ;)


Vardagslyx

Eftersom stress inte längre är ett alternativ tog vi med barnen och åkte på äventyr igår. Först fick byggmax ett besök, där vi skulle köpt lister men de vi ville ha fans inte. Så vi köpte golv och material till en hylla. När vi åkte därifrån ville K ha hamburgare och pommesfrites  då var kl 16.20, dvs värsta tiden att åka in och ur blg. Så vi åkte hem och ställde av släpkärran och tog en utflykt till mcd i Hedemora. Det blev en riktigt mysig stund med hela familjen <3


Stora killen <3 <3

Och ännu större tjejen! <3 <3
Mamman har ingen bebis kvar <3

Projekt nytt barnrum

Det känns helt knäppt att det faktiskt gått 5 månader sen vi började renovera rummet, men det är precis så lång tid som det gått eftersom vi började veckan innan midsommar och nu är det november. Men vi har å andra sidan inte haft bråttom, det har varit viktigare att allt blir ordentligt gjort. sen har vi ju stött på en massa härliga överraskningar från tidigare ägare oxå. När vi sen kom fram till sluttampen, spackla, slipa, måla, lägga golv och sätta lister tog orken slut. Så hela oktober och nästan hela november har rummet varit orört, men nu är vi igång igen! Så i veckan har A spacklat. Igår fick vi spontanbesök av Jonas som tillsammans med A och K slipade hela rummet. Jag städade och dammade av väggarna och målade första lagret. Idag har jag målat andra laget och förutom över de rosa stjärnorna, som behöver ett lager till, är det färdigt :)

Jag fick proffsstöd av K <3




När jag målat klart mötte jag skratt och skrik av förtjusning i vardagsrummet <3

"Hoppla pappa! Hoppla!"

Farmors födelsedag

Eftersom farmorn jobbar natt just nu har vi planerat in kalas på söndag, men jag och barnen hade tid över igår så när kl passerat 14 och farmorn brukar vara vaken åkte vi ut och myste lite :) 


Barnen är för tillfället riktiga pusselbarn och tycker att det är jättekul att pussla <3

Innan vi åkte hem stannade vi en stund hos Sara och Stefan för K har längtat efter dem och barnen hela veckan. När vi kom hem åt vi yoghurt till middag i soffan. Det är vad vi kallar en perfekt eftermiddag <3


Idag får barnen gå halvdag på fsk och jag ska skriva en stund, sen tar hela familjen tredagars helg!

Sthlms helg

I fredags när jag står vid spisen och lagar middag ringer telefonen. Det är A som meddelar mig att fjädern på högersida fram har gått av och att han är strandad i Borlänge. Han har kollat upp och det finns inget ställe som har fjädern förns tidigast på måndag i Borlänge. Men den finns i Uppsala, så om vi får låna en bil kan vi fortfarande åka till Sthlm och hämta fjädern på vägen. Mitt letande sätter fart och jag tror att jag ringde varenda säterbo men fick antingen inget svar eller så kunde personen inte låna ut sin bil. Det började se lite mörkt ut för min efterlängtade tjejkväll. Då ringer kärmor upp som missat samtalet för att hon sov och lånar ut deras extrabil  och säger att de kan komma in med den när de ska åka till nattjobbet. Så efter många om och men och stressig timme så kom vi iväg! :D är oerhört tacksam för mina fina svärföräldrar som lånade ut bil!

Jag tänker inte gå in på hur mkt jag behövde den här tjejkvällen eller varför, det känns för privat. Men jag kan säga att stressen och paniken innan resan var klar, var helt och hållet värt de timmarna jag fick med Malin <3

På lördagen fick jag en välbehövlig sovmorgon. Sedan åkt.jag, K och moster på shoppingtur. Hemma hos mamma och pappa bjöds det på lunch och middagsvila. När jag och T vaknade vid 2 åkte vi hem till min mormor och jag fick lite healing. 

På eftermiddagen åkte vi hem till Tracy och Claes nya fina hus för att fira söta Freya på hennes ett årsdag. Eftersom jag mår som jag gör bad vi om att få komma i slutet av kalaset och stanna kvar på middag istället. Det fick vi förstås och jag är tacksam för det. Vi hade en mysig middag och han med och prata ordentligt alla 4. Sen åkte vi hem till Rosers igen och tittade på film med mamma, pappa, Nattis och Mattson.

På söndagen var det As tur att sova ut så jag gick upp med Theo kvart i sex och började baka bröd. 



Kl 9 åt vi hotellfrukost ala kungsvägen och sedan åkte vi till Uppsala och köpte fjädern. Hemma i Säter åt vi lunch och sen åkte A till blg och lagade bilen. Bästa grannarna hämtade den ena bilen så att jag och ungarna kunde stanna hem.

Idag bröt min magkatarr ut i full blom och så fort jag har rört mig vill jag bara spy. Theo ville inte alls samarbeta imorse och jag klarade verkligen inte av att bråka med honom. Så K fick ta sällskap med Isabelle till fsk och det var även Isabelle som hämtade henne <3
Jag och T har spenderat dagen i vardagsrummet med hans lastbilar och barntv. När A kom hem tog han med sig barnen till farmen och jag försöker komma ikapp med dagens skolarbete. A hade även yoghurt och medicin med sig hem så nu känns det iaf lite bättre :)


Bakning

I går tog vi en mysdag hemma för att ladda lite energi. Vi tvättade, städade och packade. Vi slängde sopor, pantade burkar och flaskor och vi handlade.

Sen var klockan 11 :P
K älskar att baka så eftersom vi hade så mycket tid gav vi oss på att baka munkar. Först gjorde vi en bulldeg, sedan kavlade vi ut den och gjorde 1 cm tjocka runda bullar med hål i.


När de hade jäst badade vi dem i olja




Hälften av munkarna vände vi i socker och den andra i florsocker 






 Mums :D

Theo har blivit stor

Idag blev lillplutten stor! Kl tjugo över åtta imorse blev han nämligen "gudstorebror" till Mickis och Björns underverk som precis som Theo kom 16 dagar före beräknad dag ;)

En 3080g och 48 cm lång Freja, av respekt får ni inte se nån bild utan får lita på mitt ord att hon är söt som socker! <3 Grattis och välkomna till den längsta bergochdalbana av känslor som finns ;) <3

Ni kan ju gissa hur långt det känns till Göteborg nu, men om inte allt för lång tid kanske jag kan ta mig söder ut :)

På farsdag fick A biljetter till dagens Leksands match. Så han är på plats i Leksand, barnen ligger och sover. Så jag har krupit upp i soffan och hällt upp ett sött glas rose. Skål på er alla underbaringar där ute!


tiden går fort...

... när man har roligt, och kul har vi <3

 

731 dagar med ring på fingret och 6 år fyllda med bara kärlek och skratt. Du är mitt allt, tack för att du står ut med mig <3

En mardröms helg

Den började med att T bjöd på magsjuka natten till torsdag, så mitt nya liv som skribent gick ju sådär med två barn hemma. Ett alldeles för piggt och glatt som å andra sidan inte var så glad för hon fick stanna hemma från fsk. Ett hängigt men iaf alldeles för pigg för mamman som var helt slut av en natt med kräkningar. På fredagen var vi pigga men höll oss hemma och städade och packade. När A kom hem åt vi lunch med grannen och sedan skjutsade grannen mig till Borlänge där jag mötte upp mina mostrar. Efter 5 timmar i bil kom vi fram till Svenstavik och jag gick och la mig med huvudvärk. På morgonen lyckades jag med att svimma 2 ggr inom loppet av 5 minuter och dessutom skrämma slag på alla jag delade boende med. Hemifrån fick jag rapport om att T smittat A och att han bott på toaletten under natten.

Begravningen var iaf väldigt fin och fruktansvärd :( man blir lixom aldrig redo även om hjärnan säger att det är logiskt.

Efter fikat satte vi, mostrarna och jag, oss i bilen och körde söderut igen. 10 timmar i bil på två dagar känns. Huvudet och jag är inte kompisar idag heller och lite yrslig känner jag mig. Det är skönt att det bara är några timmar kvar...


Höstmörker

Det börjar bli mörkt om kvällarna, då är det bäst att man syns i mörkret :)





Fääääärdig!

Eller ja, inte ett enda moment är ju färdig bedömd men jag har i alla fall gjort min del och nu väntar vi på lärarna för att få reda på om arbetet är godkänt. En nära vän till mig säger förresten att som högskoleelev är man godkänd tills motsatsen är bevisad, så i helgen är jag iaf godkänd på sista högskolekursen och på måndag börjar C-uppsatsen och den ser jag verkligen fram emot :D

.

.

RSS 2.0